Hűtőkamra készítés

A hűtőkamrák használata elsősorban a vendéglátóiparban, az élelmiszerfeldolgozóipar területén jelentenek praktikus és hasznos megoldást a tárolásra és a hűtésre. A vendéglátás területén minden nagyobb szállodában, éttermekben legalább egy hűtőkamra található a nagyüzemben működő konyha kiegészítéseképpen. Általában egy normál és egy mélyhűtőkamra mindenhol megtalálható. Az élelmiszeripar területén a rengeteg termék, a raktárkészletek megfelelő és szakszerű tárolására használják, legyen szó akár húsokról, tejtermékekről vagy éppen zöldségről, gyümölcsről. A nagyobb élelmiszeripari üzletláncok üzleteiben több különböző méretű és fajtájú hűtőkamrákat is használnak, a hatalmas árukészletek miatt.

hűtőkamra készítés

Viszont ma már nem csak készíttetni lehet hűtőkamrákat saját tulajdonra, hanem bérelni is. Ellenben most nem a bérlésről, hanem a hűtőkamra készítésről ejtünk néhány fontos információt. Egy hűtőkamra számos különböző előnyt tartogat a tulajdonosa számára. Napjainkban már nem csak egy formájú és fajtájú hűtőkamra készítésére van lehetőség, hanem számos különböző lehetőség és extra közül választhatnak a megrendelők. Professzionális és naprakész technológia áll a rendelkezésére a gyártóknak, amelyek lehetővé teszik, hogy a megrendelők számára a legkülönfélébb extrákkal felszerelt megoldásokat is megvalósíthassák. Ma már évtizedes tapasztalatokon alapulnak a hűtőkamrák készítése.

A sztenderd méretű hűtőkamrák mellett, amennyiben a helyiség, ahova elhelyezni szeretnének a kamrát, speciális paraméterekkel rendelkezik, azt is meg lehet oldani. Egy pontos és precíz helyszíni felmérés után, a kívánt méretre készítik el a hűtőkamrát, az igényeknek megfelelő módon. Utólagosan bővíthető megoldásokat vagy akár költöztethető lehetőségeket is kínálnak a méretek változtatásával. Ez nem csak a hely egyedi méretei miatt lehet fontos, hanem az optimális kapacitás teljes kihasználtsága érdekében is meghatározó szempont lehet. A megfelelő méretű hűtőkamrában a benne tárolt termékek a kívánt és beállított hőfokon megtartják az optimális hőmérsékletüket. Az is fontos, hogy a kihasználtság maximális legyen, így nem kell feleslegesen üres tereket hűteni a kamrán belül. A zsúfoltság sem jó ellenben, hiszen, ha például túl van pakolva a hűtőkamra, akkor elzárhatja a hideg levegő beáramlásának az útját, amely hőfokveszteséget okozhat, és az optimálisan beállított hűtési hőmérséklet elérését meggátolhatja.

Nem csak a méretet van lehetőség egyedileg meghatározni, hanem különböző formájú kamrák megrendelésére is lehetőség nyílik. A design a mai világban sok esetben a megrendelőknek kiemelten fontos szempont, éppen ezért több különböző formájú és színű kamrából választhatnak, amely beleillik abba a környezetbe, ahová a kamrát szeretnék elhelyezni. A hűtőkamrák ajtaja sem mindegy, hogy milyen, hiszen nem minden hűtőkamra egyforma, ezért az ajtókat úgy tervezik, hogy mindenféle falszerkezetbe beilleszthetők legyenek. Legyen az akár egy szendvicspanel, vagy épített fal, gipszkarton fal, illetve bármilyen más egyéb falszerkezet.

A mai profi hűtőkamrák már kivétel nélkül energiatakarékos megoldásokat kínálnak. A hatékony hőszigetelésnek és a professzionális technológiának köszönhetően a hűtőkamrák élettartama is meghosszabbodott és nem kell attól tartania a tulajdonosnak, hogy néhány éven belül egy újat kell készíttetnie, de a javításuk sem gyakori, abban az esetben, ha rendeltetésszerűen használják, és a rendszeres karbantartást is elvégeztetik. Ezeket a hűtőkamrákat praktikus kialakításuk által már nagyon könnyen, egyszerűen és gyorsan lehet tisztítani és takarítani egyaránt.

A speciális PUR vagy PIR panelszerkezetek, amelyek egy poliuretán hab, fluor-klór-szénhidrogénmentes, teljesen halogénezett poliolból és izocianátból készülnek, könnyű súlyuknak és alacsony hővezetésüknek és könnyű szerelhetőségüknek is köszönhetően egyszerű az összeállításuk is, és jó a hőszigetelésük is. Éppen ebből kifolyólag ez a szerkezet segít abban is, hogy az energiatakarékosság minél hatékonyabb legyen a hűtőkamrák esetében.

A hűtőgépészet is nagyon fontos egy minőségi hűtőkamra készítése esetében. Kizárólag a legmegbízhatóbb gyártók berendezéseit ajánlott beépíttetni a kamrákba. Ilyenek a Dorin, L’Unite, Bitzer, Danfoss, Copeland, Embraco, Güntner, LU-VE. Ezek a gépészetek már bizonyítottak. Visszajelzések alapján hosszú évekig működnek hatékonyan és rendeltetésszerűen, mindenféle meghibásodás nélkül. A gépészeti hűtőteljesítmény felmérése alkalmával szükséges felmérni az igényeket, és ahhoz mérten beszerezni a megfelelő gépészeti berendezést. Fontos, hogy az összeállítás és a beszerelés folyamata alatt, minden technológiai folyamatot betartsanak. El kell végezni a hűtőkör telepítését, a hűtőközeggel történő feltöltését, valamint a beszabályozását és a gépészet megfelelő beállítását is. A gépészetekre és a hűtőkamra testre általánosságban kereskedőtől függően 3-5 év időtartam közötti garanciát biztosítanak, amennyiben a megfelelő karbantartás rendszeresen megtörténik. Még arra is van lehetőség, hogy némelyik szolgáltató, igény esetén 24-48 órás ügyeletet vállal a beépített gépészetre.

Egy hűtőkamra készítése alkalmával, egyedi igények alapján gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható. Legyen szó akár normál hűtőkamráról, ami 0-5 fok közötti hűtésre van kalibrálva, vagy akár mélyhűtőkamráról, amely -15-25 fok között végzi a hűtést. Még az is megvalósítható, hogy a két kamra egy testben akár egy elválasztással is egyesíthető legyen. A hűtőkamrák igény szerint felépíthetők akár beltérben és kültéren is egyaránt.

A kész hűtőkamráknak minden szakhatósági, továbbá a HACCP engedélynek teljes mértékben meg kell, hogy feleljenek.

Lépjen kapcsolatba velünk!